Jimmy Holmes laat Elvis Presley herleven. Te zien en te horen in het Atlas Theater.
Jimmy Holmes laat Elvis Presley herleven. Te zien en te horen in het Atlas Theater.

Ode aan rock-’n-roll-legendes in Atlas Theater

Algemeen

EMMEN - Het Atlas theater in Emmen is dinsdagavond het podium voor een ode aan rock-’n-roll-legendes Elvis Presley, Roy Orbison en Buddy Holly.

Dit is de eerste reguliere voorstelling van deze nieuwe theaterproductie. Emmen heeft daarmee de primeur voor Noord-Nederland. De try-out vond eerder deze maand plaats in Assen en werd met veel enthousiasme ontvangen. 

Niet eerder werden deze drie legendes en hun muziek zo gedetailleerd op het podium gebracht. Met de juiste kostuums, gitaren, brillen, microfoons en versterkers komen de drie legendes tot leven. De vertolkers zijn Jimmy Holmes uit de USA en Darren Page en Jimmy Lee uit Engeland. Samen met een internationale live band vormen ze de productie ‘Legends of Rock ‘n’ Roll’.

De kleding voor dit concert werd onder andere gemaakt door de originele kledingmakers van Elvis Presley. Het gaat om exacte replica’s van het origineel.

Het concert is een viering van de muziek van Elvis, Roy en Buddy. ,,Alle hits zijn er, zoals ‘Suspicious Minds’, ‘Pretty Woman’ en ‘Peggy Sue’, en we hebben er alles aan gedaan om dit zo mooi en authentiek mogelijk neer te zetten”, zegt producer Arjan Deelen, voor wie deze productie een droom is die werkelijkheid is geworden. ,,Zelfs voor mensen die geen fan zijn, is dit een prachtige muzikale avond. Deze mannen waren toch de grondleggers van de rockcultuur. Zo had Buddy Holly een enorme invloed op de Beatles. Met deze muziek ga je terug naar het begin, naar de bron”, zegt Deelen. ,,Dichterbij deze legendes kom je niet.”

Het concert in Emmen begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via het Atlas theater.

!