Afbeelding

Stenden Hogeschool opent de deuren voor nieuwsgierige mensen

Algemeen

EMMEN - NHL Stenden Hogeschool Emmen opent zaterdag 1 oktober van 11.00 tot 16.00 uur haar deuren voor jong en oud tijdens het Weekend van de Wetenschap. Kinderen kunnen proefjes uitvoeren in het laboratorium, bellen blazen met droogijs en deelnemen aan tal van andere leuke en gratis activiteiten.

Bezoekers kunnen zes thema’s ontdekken, namelijk Onderwijs, Techniek, ICT, Zorgtechnologie, Internationaal Ondernemen en Logistiek. Binnen elk thema worden er verschillende activiteiten aangeboden, zoals spelen op de Makey-Makey (watervloerpiano) en bellen blazen met droogijs bij Onderwijs, waarna kinderen aan de slag kunnen met labproefjes en tekenen met 3D-pennen bij Techniek.

Bij ICT wordt er een workshop Micro:Bit programmeren en racen gegeven, terwijl bezoekers bij Zorgtechnologie in een escaperoom beleven hoe mensen leven met dementie. Bij Internationaal Ondernemen kan een quiz gespeeld worden over internationale handel én eten, waarna de dag afgesloten wordt bij Logistiek met een spel waarin duidelijk wordt hoe een pakketbezorger alle pakketjes op tijd thuis kan afleveren. Er is voor iedereen, jong en oud, iets te beleven en dus is sprake van een leuk dagje voor het hele gezin.

Deze dag is onderdeel van het Weekend van de Wetenschap. Op meer dan 250 locaties door heel Nederland zijn er activiteiten. Bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks)instellingen en musea openen hiervoor hun deuren. Nieuwsgierige mensen krijgen op deze manier de kans binnen te kijken in de wereld van wetenschap en technologie. Op de website www.weekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van deelnemende organisaties en activiteiten opgenomen.