De samenwerking werd bekrachtigd tijdens het succesvolle UitFestival in Emmen. Foto: Jan Lenting.
De samenwerking werd bekrachtigd tijdens het succesvolle UitFestival in Emmen. Foto: Jan Lenting.

Organisaties Rensenpark Emmen slaan handen ineen

Algemeen

EMMEN - Culturele organisaties in het Rensenpark in Emmen slaan de handen ineen en gaan de krachten bundelen.

Samen met Emmen Escapes, The Bake Shop, Het Filmhuis en het Filosofiecafé vormt Loods13 vanaf nu Het Culturele Kwartier. Het is een samenwerking om ook in de toekomst meer mensen in en rondom Emmen te laten proeven, verwonderen en vooral te laten meedoen aan de verschillende culturele activiteiten die plaatsvinden in het Rensenpark.

Intimiteit

,,Het Filosofiecafé en het Filmhuis vinden al twee jaar onderdak bij ons in het theater. Op zondagmiddag programmeert het Filosofiecafé en op zaterdagavonden het Filmhuis. Dat is een groot succes. We bereiken samen hetzelfde publiek dat houdt van de intimiteit van ons theater’’, aldus Eva Wortmann, directeur van Loods13 en initiatiefneemster van Het Culturele Kwartier.

Krachtige basis

Door deze samenwerking te versterken zet Loods13 in op een krachtige basis als culturele voorziening in Emmen.Iedere organisatie behoudt haar eigenheid en eigen visie en missie in de samenwerking. Er wordt ingezet op de vele voordelen van het samenwerkingsverband, zoals het makkelijker maken van informatieverstrekking, de mogelijkheden tot kostenbesparing, het delen van locatievoorzieningen en een groter publieksbereik.

Samen delen de vijf culturele organisaties de verantwoordelijkheid voor een sterke culturele infrastructuur op het gebied van toneel, film, filosofie, popmuziek en avontuur.

!