De familie Pruim met burgemeester Eric van Oosterhout. Foto: Bennie Wolbers.
De familie Pruim met burgemeester Eric van Oosterhout. Foto: Bennie Wolbers.

Romke Pruim en Trijntje Tapper vieren 60-jarig huwelijksjubileum

Algemeen

KLAZIENAVEEN  - Trijntje Tapper (86) en Romke Pruim (88) uit Klazienaveen hebben woensdag hun zestigjarig huwelijksjubileum gevierd.

De eerste ontmoeting tussen de twee ontstond tijdens de traditionele wandelingen rond de Dordsebrug. Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar dat groeide wel langzaam en na een verkering van vier jaar volgde een huwelijk. Daar hebben de twee tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. De in Zwartemeer geboren Pruim is de middelste in een rij van 4 broers en 8 zussen en ging na de lagere school als 12-jarige in het veen werken. Later werd hij dakdekker.

Zijn vrouw, die als de middelste tussen twee broers werd geboren, begon als medewerker op de Heemaf in Zwartemeer, maar werkte daarna bij haar broer Wolter Tappel die een confectiefabriek had in Klazienaveen. Het paar kreeg twee dochters en daarna werd de familie uitgebreid met vier kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Nadat dat er niet meer gewerkt hoefde te worden, werd fietsen een hobby, maar de familie Pruim is ook liefhebber van handbal en voetbal. Tegenwoordig wonen de twee in een mooi appartementje in de Tabhitaflat.