Ook thuis moeten diverse opdrachten worden uitgevoerd. Hier team Berliner Bol op archieffoto.
Ook thuis moeten diverse opdrachten worden uitgevoerd. Hier team Berliner Bol op archieffoto.

Erica verwacht weer spektakel tijdens grote dorpsquiz

Algemeen

ERICA - In Erica wordt alles in gereedheid gebracht voor de ‘Dorpsquiz op Erica’ op 24 september. Ook dit keer verwacht de organisatie een spektakelstuk.

Niet saai met de neus in de boeken, maar als team actief speuren en op sportieve wijze punten verdienen. Dat is het karakter van de Dorpsquiz op Erica. Om stipt 19.00 uur ontvangen de deelnemers het quizboek, waarna de strijd losbarst. Vier uur lang strijden de teams tegen elkaar en proberen ze zoveel mogelijk vragen, doe-opdrachten thuis en op de diverse spellocaties uit te voeren. Als bewijs worden om 23.00 uur foto’s en filmpjes ingeleverd, samen met het quizboek.

Naast gezelligheid en spel gaat het bij de quiz ook om het bij elkaar spelen van geld voor zelf gekozen goede doelen. Elk team kiest een doel in de gemeente Emmen waarvoor gestreden wordt. Zo ontvingen bij eerdere edities het zwembad en de scouting al mooie geldbedragen.

Op zaterdag 22 november is de feestelijk uitslagenavond. Alle teams komen dan bij elkaar in het Schienvat om onder genot van een hapje en een drankje terug te blikken op de leukste creaties, bloopers en briljante antwoorden. Daarna barst het feest los om de overwinning te vieren en terug te kijken op de derde editie.

Teams kunnen zich nog inschrijven voor dit spektakel. Dit kan tot 1 september op de website dorpsquizerica.nl/inschrijven. Teams moeten bestaan uit minimaal vijf personen.