Afbeelding

Grote Kerk Cultureel organiseert project ‘Vincent in Drenthe’

Algemeen

EMMEN - In Emmen wordt volgend jaar veel aandacht besteed aan het feit dat Vincent Van Gogh 140 jaar eerder in deze regio verbleef en werkte. De Stichting Grote Kerk Cultureel speelt hierop in met het project ‘Vincent in Drenthe’.

De stichting organiseert een wedstrijd voor kunstenaars in Drenthe. Zij kunnen een schilderij, tekening, collage of ander tweedimensionaal werk maken dat is geïnspireerd op de drie maanden in het najaar van 1883 die Vincent van Gogh in Drenthe doorbracht. Op www.vangoghroute.nl is hierover meer informatie te vinden.

Het is niet de bedoeling dat werk van Van Gogh wordt nageschilderd, maar dat een nieuw, hedendaags kunstwerk gemaakt wordt. De kunstwerken zullen samen de jubileumtentoonstelling vormen die van 2 juli tot en met 9 september in de Grote Kerk wordt gehouden. De stichting viert daarmee haar 20-jarig bestaan.

Een deskundige jury wijst de prijswinnaar aan. Daarnaast is er ook een publieksprijs waarvoor bezoekers hun stem op de tentoonstelling kunnen uitbrengen. De winnaars van beide prijzen mogen in overleg met de organisatie een workshop volgen bij een kunstenaar naar keuze. 

Wie mee wil doen aan de wedstrijd vindt meer informatie op www.grotekerkcultureel.nl. De aanmelding sluit op 2 september of eerder als er meer aanmeldingen binnenkomen dan dat er in de Grote Kerk geëxposeerd kunnen worden. De werken moeten voor 1 juni 2023 ingeleverd worden.