Werk van Lineke Mooij: een hanger van ammoniet in zilver gezet.
Werk van Lineke Mooij: een hanger van ammoniet in zilver gezet.

Expositie Annie van Rijs en Lineke Mooij in Emmer-Compascuum

Algemeen

EMMER-COMPASCUUM - In Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum is van 3 september tot en met 16 oktober werk te zien van Annie van Rijs en Lineke Mooij.

Zij laten gevarieerd werk zien. Behalve schilderijen en zilveren sieraden met stenen zijn er werkstukken in textiel, zoals quilten, raamhangers, broches en tassen.

Annie van Rijs uit Dalen werkt met textiel. Met gekleurde lapjes en allerlei quiltmateriaal maakt zij mooie wandkleden. Ook ontwerpt ze broches en tassen en maakt ze schilderijen.

Het leven van Lineke Mooij uit Coevorden nam na een mooie loopbaan als fysiotherapeut in 1988 een andere wending. Ze kwam toevallig in aanraking met stenen slijpen en was voorgoed verkocht. Maar aan een vitrine vol mooi geslepen stenen heb je niet zoveel en daarom volgde ze ook een opleiding tot edelsmid.

De expositie wordt zaterdag 3 september om 14.00 uur geopend. Galerie Beeldbrengers is vervolgens geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is Oosterdiep WZ 7A in Emmer-Compascuum.

Een boodschappentas van Annie van Rijs.