De natuur in het Bargerveen is overweldigend. Ook vanuit de huifkar (foto Staatsbosbeheer).
De natuur in het Bargerveen is overweldigend. Ook vanuit de huifkar (foto Staatsbosbeheer).

In augustus nog twee huifkartochten in Bargerveen

Algemeen

WEITEVEEN - Staatsbosbeheer organiseert in augustus nog twee huifkartochten door het Bargerveen. Ze zijn op donderdag 18 en zondag 21 augustus.

De deelnemers ontdeken het natuurgebied met de Veenland Express, een moderne huifkar. Vooraf wordt meer verteld over het Bargerveen en het Oosterbos. Vanuit de huifkar kan vervolgens alles van dichtbij worden beleefd. De boswachter vertelt onderweg uitgebreid over de uitgestrekte, natte heidevelden. Aan bod komen de verschillende planten en dieren die er voorkomen: slangen, vleesetende plantjes en vele vogelsoorten.

Tijdens de tocht is er een sanitaire stop bij de Schaapskooi Bargerveen of Staatsbosbeheer Veenland. Dit is afhankelijk van de startlocatie. Midden op de heide wordt een moment stilgestaan om van het uitzicht te genieten.  Vervolgens gaat het terug naar het startpunt.

De start van de huifkartocht is om 14.00 uur. De kosten zijn 15 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Tot 4 jaar is deelname gratis. Men dient ter plekke contant af te rekenen, pinnen is niet mogelijk. De excursie is geschikt voor alle leeftijden en duurt zo’n twee uur. Aanmelden kan bij boswachter Erik Bloeming via 0(031-)653199389 of e.bloeming@staatsbosbeheer.nl. Informatie over de exacte startlocatie ontvangt men na aanmelding, maar is in de buurt van Weiteveen. 

De huifkar is toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking en rolstoelgebruikers. Honden zijn niet toegestaan