Dit beeld is in binnenkort weer te zien bij de Grote Rietplas.
Dit beeld is in binnenkort weer te zien bij de Grote Rietplas.

Vliegerfestival Emmen van 19 tot en met 21 augustus

Algemeen

EMMEN - Bij de Grote Rietplas in Emmen wordt van 19 tot en met 21 augustus weer het jaarlijkse Vliegerfestival georganiseerd. Het wordt de 34e editie van het kleurrijke spektakel.

De eerste vlieger gaat vrijdag om 18.00 uur de lucht in. Zondag om 17.00 uur wordt het luchtruim boven de Grote Rietplas weer gesloten. De organisatie heeft toestemming om tot een hoogte van 1.100 meter te vliegeren.

Ook dit keer zijn vliegers in allerlei soorten en maten uit binnen- en buitenland te bewonderen. Daaronder ook vliegers in 3D, van klein tot supergroot. Speciale aandacht verdient een superkat met zes jongen. Ook andere ‘dieren zullen het luchtruim kiezen, waaronder diverse draken. Als de duisternis invalt is de verlichting in de vliegers een extra dimensie.

Voor wie het vliegeren ook onder de knie wil krijgen, is er een vliegerschool aanwezig. Tevens worden verschillende demonstraties gegeven en recordpogingen gedaan. Ook interessant is het randgebeuren met allerlei kunstwerken die te maken hebben met wind, water en licht. Verder zijn er schminkclowns en Jinky’s Mikmak Theatershow. Voor de inwendige mens zal van alles te krijgen zijn, waaronder een aantal speciaalbieren. 

In de goede doelen-tent is een grabbelton aan te treffen evenals het rad van fortuin. Andere attracties zijn countrymuziek op de vrijdagavond en een grote watershow door Flames of Water. Dit is de grootste mobiele watershow van Europa. Op zaterdagavond staat muziek uit de jaren 50 en 60 op het programma. Op beide avonden is er ook nachtvliegeren .

Zaterdag- en zondagmiddag vindt een grote veiling voor het goede doel plaats: Joelles Helping Hands. Ook kan het publiek dan getuige zijn van een recordpoging vliegers tot boven de 1.000 meter te brengen. 

De officiële opening van het festival is vrijdag om 19.30 uur door burgemeester Eric van Oosterhout.