Andre Blaauwgeers neemt de cheque in ontvangst uit handen van Herman van der Horst (foto Heintje Wolbers).
Andre Blaauwgeers neemt de cheque in ontvangst uit handen van Herman van der Horst (foto Heintje Wolbers).

Griendtsveenpark Erica krijgt steun van Rotary Coevorden

Algemeen

ERICA - Het Griendtsveenpark in Erica heeft een donatie van 2000 euro ontvangen de Rotaryclub Coevorden. Daarnaast werden 35 jassen en petten voor de vrijwilligers overhandigd.

De Rotaryclub in Coevorden houdt jaarlijks acties om enkele goede doelen te ondersteunen. In het afgelopen jaar voerden de leden een houtkapproject uit en dat leverde veel geld op, ook door de steeds hoge wordende energieprijzen.

Herman van der Horst, makelaar in Coevorden, kwam woensdag naar het Griendtsveenpark om daar namens de Rotaryclub de cheque en kleding te overhandigen aan bestuuslid Andre Blaauwgeers. Dat gebeurde in het bijzijn van de vrijwilligers onder het genot van  een hapje en een drankje.

Griendtsveenpark ligt op de grens tussen Erica en Schoonebeek in het Amsterdamscheveld. In 1985 is het park opgezet door een groep enthousiaste vrijwilligers in samenwerking met buurt- en belangenvereniging De Peel. Diverse instanties en bedrijven steunden het initiatief. In de zomer van 2013 werd officieel de Stichting het Griendtsveenpark opgericht. 

In het park zijn diverse soorten (klein)dieren aan te treffen en er is een paviljoen met terras en speeltuin. Er worden geregeld activiteiten georganiseerd. Op 3 september vindt de jaarlijkse braderie met rommelmarkt plaats.

Voor de vrijwilligers werden 35 jassen en petten aangeboden (foto Heintje Wolbers).