Afbeelding

Gemeente Borger-Odoorn herdenkt

Algemeen

BORGER - De gemeente Borger-Odoorn herdenkt maandag 15 augustus alle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. 

Loco-burgemeester Bernard Jansen legt op die dag om 14.00 uur een krans bij het oorlogsmonument aan de Torenlaan in Borger. Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

De nationale Indië-herdenking is op 15 augustus bij het Indisch monument in Den Haag. Tijdens de Japanse bezetting van Nederlands-Indië werden honderdduizend kinderen en volwassen burgers geïnterneerd in concentratiekampen. Honderdduizenden werden buiten de kampen aan hun lot overgelaten. Tienduizenden troostmeisjes werden uitgebuit. Honderdduizenden verrichtten onmenselijke dwangarbeid.

Het herdenkingscomité Borger komt graag in contact met mensen die op 15 augustus samen willen herdenken. Zij kunnen contact opnemen met Teja van Geenen via tejavangeenen@gmail.com of 06-14029401. Meer informatie over de Japanse bezetting en de herdenking is te vinden op www.15augustus1945.nl.