Afbeelding

Veel vacatures in de beveiligingsbranche

Algemeen

EMMEN - Werkzoekenden in beveiligingsgroepen hebben goede kans op een baan in de provincie Drenthe

Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe is in juni verder gedaald. 4427 Drenten krijgen een WW-uitkering. Dat is 1,7 procent van de Drentse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe nam in juni af met 256 uitkeringen (-5,4 procent) ten opzichte van mei. Vanuit vrijwel alle sectoren daalde de WW. Vooral onder WW’ers uit de uitzendbranche nam het aantal uitkeringen af. Met name de WW-uitkeringen aan technisch en transport personeel verminderden. Eind juni was het aantal WW-uitkeringen in Drenthe ruim lager dan een jaar eerder (-29,3 procent).

De afgelopen twee jaar was er door lockdowns, reisbeperkingen en afgelaste concerten en evenementen plots veel minder werk voor beveiligers. Vanaf het tweede kwartaal van 2021 herstelde de branche zich. Het aantal vacatures groeide en kwam in de zomermaanden van 2021 al uit boven het niveau van voor corona. Hoewel het in Drenthe niet om grote aantallen gaat, zijn de kansen voor werkzoekenden in beveiligingsberoepen goed. In vrijwel alle openstaande vacatures worden objectbeveiligers gevraagd. Voor werkzoekenden zijn er dan ook goede kansen om een baan in de beveiliging te vinden op mbo-niveau.

Eind juni telde Nederland 160.699 WW-uitkeringen. Dat is 1,7 procent van de beroepsbevolking. Vorige maand waren er 164.757 WW-uitkeringen in Nederland. Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen daarmee af met 4.058 uitkeringen ten opzichte van vorige maand (-2,5 procent).