Eric van Oosterhout ging op de koffie bij Bertus en Anna Volkers. (foto Bennie Wolbers)
Eric van Oosterhout ging op de koffie bij Bertus en Anna Volkers. (foto Bennie Wolbers)

Diamanten feest bij Emmer familie Volkers-Siebring

Algemeen

EMMEN - De Emmenaren Anna en Bertus Volkers hebben woensdag hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Burgemeester Eric van Oosterhout kwam op bezoek om hen namens de gemeente te feliciteren.

Bertus en Anna hadden drie jaar verkeringen en waren daarna nog drie jaar verloofd. Het paar kreeg twee dochters en een zoon en die zorgden voor nog eens zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Anna Siebring (85) werd als oudste geboren in Weerdinge op een boerenbedrijf met nog twee broers en twee zussen. Na de lagere school en huishoudschool werkte ze op de boerderij in de huishouding tot aan haar trouwen.

Bertus Volkers (86) uit Nieuw-Weerdinge werd als vijfde geboren in een rij met nog vier broers en twee zussen, ook op een boerenbedrijf. Na de lagere school volgden achtereenvolgend een opleiding op de landbouwschool in Musselkanaal en later de Middelbare Landbouwschool in Emmen. Hij werd dan ook boer en deed op zijn pensioengerechtigde leeftijd de boerderij over aan zoon André.

Na de overdracht van de boerderij is het paar gaan wonen aan de Wolfsbergerweg. Anna kan zich uitleven in de tuin en Bertus, die jarenlang actief was als organist in de kerk, speelt nu nog graag als hobby thuis. Fietsen vinden ze alle twee leuk.