De locatie waar de nieuwe woningen gebouwd worden.
De locatie waar de nieuwe woningen gebouwd worden.

Twaalf nieuwe woningen in centrum Emmen

Algemeen

EMMEN - Aan de Parallelweg 36 in Emmen worden twaalf nieuwe woningen gebouwd. Het gaat om vrijstaande woningen en twee-onder-een-kappers op de voormalige Sedna-locatie. De gemeente en de eigenaar van het pand zijn hierover al enige tijd met elkaar in gesprek en nu ligt er een concreet plan. 

Wethouder Otter over deze ontwikkeling: ,,De ontwikkeling van twaalf woningen in het centrum van Emmen sluit goed aan bij de doelen van het nieuwe college. In deze tijden van schaarste op de woningmarkt is een dergelijke uitbreiding zeer welkom.” 

Ontwikkelaar Ben Timmermans: ,,Wij willen op deze locatie gevarieerde woningen realiseren die qua stijl aansluiten bij de woningen in de omgeving. Dit helpt de doorstroming op de woningmarkt.” Direct omwonenden zijn inmiddels door de ontwikkelaar geïnformeerd over de plannen. 

Om de bouw van woningen op deze locatie mogelijk te maken, zal het bestemmingsplan aangepast moeten worden en het oude pand gesloopt. Deze procedure duurt zo’n zes tot negen maanden. Als alle plannen haalbaar zijn, zal op z’n vroegst eind 2023 de eerste schop de grond in kunnen. 

Op dit moment zijn verschillende bedrijven gehuisvest in het pand. De eigenaar van het pand gaat met hen op zoek naar alternatieve locaties.