In het museum wordt komend weekend een militair bivak ingericht.
In het museum wordt komend weekend een militair bivak ingericht.

Dutch Peace Army bezet Smalspoor Museum Erica

Algemeen

ERICA - Het Industrieel Smalspoor Museum Erica organiseert zaterdag en zondag een evenement met medewerking van de Dutch Peace Army.

Deze groep heeft leden uit het hele land en houdt zich bezig met het verzamelen en restaureren van militaire voertuigen die ouder zijn dan 25 jaar. Men zal in het museum een compleet bivak inrichten.

In het binnenmuseum zijn voorwerpen te zien die beschikbaar zijn gesteld door het museum Ergens in Nederland 1939-1945. Dit museum in Emmen bezit diverse voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog. De heer Fonk is aanwezig met modelbouw en informatie over militaire vliegtuigen.

Het gebruik van het smalspoor in de oorlog komt dit weekend ook aan de orde. Het smalspoormuseum heeft zelf ook materieel dat door Defensie gebruikt is, zoals een schietschijftrein en een locomotief die afkomstig is van het munitiecomplex van de Koninklijke Luchtmacht.

Bezoekers kunnen daarnaast rondritten maken met een smalspoortrein. Ook zijn er diverse kinderactiviteiten, zoals de kindertrein en het waterspoor. Ook kunnen ze een machinistendiploma halen.

Zondagmiddag is de Gasselter Blaoskapel aanwezig om het evenement muzikaal te omlijsten. 

Afbeelding