Blijdschap over het resultaat van de veiling. De speciale FC Emmen-shirts leverden 7.500 euro op.
Blijdschap over het resultaat van de veiling. De speciale FC Emmen-shirts leverden 7.500 euro op.

Veiling roze shirts FC Emmen levert 7.500 euro op

Algemeen

EMMEN - De veiling van speciale roze shirts door FC Emmen en Easy Toys heeft 7.500 euro opgeleverd. De opbrengst gaat in zijn geheel naar Dance4Life. Deze organisatie probeert jongeren te bereiken met seksuele voorlichtingsprogramma’s.

De shirts werden gedragen door de voetballers van FC Emmen tijdens de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Dance4Life is enorm blij met het resultaat van de veiling. ,,Met het mooie bedrag dat is opgehaald, zijn we in staat een trainer op te leiden die jaarlijks 4000 jongeren kan bereiken met onze seksuele voorlichtingsprogramma’s”, aldus Merlyn Ooms, Hoofd Fondsenwerving bij Dance4Life.

Direct na de slotwedstrijd zijn de shirts door de selectie van FC Emmen gesigneerd. Via de website matchwornshirt.com kon geboden worden op de 27 shirts. Het shirt dat de Peruaanse verdediger Miguel Araujo in de wedstrijd droeg, bracht het meeste op: 1050 euro. Dat van clubtopscorer Rui Mendes was goed voor 1000 euro. Naast de voetbalshirts kon ook geboden worden op een workshop ‘How to sextoy’, een kijkje achter de schermen bij EasyToys en een rondrit met de speciale EasyToys Truck.

De kampioen van de eerste divisie speelde de laatste wedstrijd van het seizoen in afwijkende roze shirts om de promotie naar de eredivisie en de verlenging van de samenwerking met erotiekgigant Easy Toys te vieren. Het handelshuis voor seksspeeltjes heeft het hoofdsponsorschap met nog eens twee jaar verlengd.