Afbeelding

Komend weekend Kom in de Kas in Erica

Algemeen

ERICA - In het tuinbouwgebied van Erica wordt zaterdag en zondag Kom in de Kas gehouden. Het is alweer de 43e editie van het populaire evenement, dat georganiseerd wordt door de Promotiegroep Tuinbouw Emmen. 

In april is er een Kom in de Kas gehouden speciaal voor kinderen. Dit keer openen de tuinders hun kassen in het kader van de landelijke manifestatie. Bezoekers kunnen zien dat de tuinbouwproducten worden gekweekt op een efficiënte manier: er wordt zorgvuldig met energiebronnen, water en voedingsstoffen omgegaan.

Alles wordt afgestemd op de behoefte van de plant. Als planten zich niet helemaal lekker voelen, wordt dit zo veel mogelijk op een biologische manier opgelost. Tijdens Kom in de Kas vertellen de kwekers het verhaal van de sector.

Belangstellenden zijn welkom in zes kassen met onder andere komkommers, chrysanten, orchideeën, kamerplanten en tuinplanten. Op zaterdag is men welkom van 10.00 tot 17.00 uur, op zondag van 11.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis.

De deelnemende bedrijven in Erica zijn BLM Plants (Verlengde vaart zz 10), Drenthe Growers Paroco (Tuinderslaan 9), Gardenpalms (Beekweg 18), Greens en Flowers (Tuindershof 22), Van Geel BV (Beekweg 30) en Van Winden BV (Warmoesweg 14). Bij Drenthe Growers is een springkussen voor de jeugd aanwezig. Bij kwekerij Van Winden wordt een werkplein georganiseerd waar men door VR-brillen teeltwerkzaamheden kan beleven. Ook is daar een koffiepunt. Zie ook de advertentie in de krant. Meer informatie is te vinden op www.komindekas.nl.