Tulpenbollen.
Tulpenbollen.

Basisscholen kunnen gratis pakket bloembollen krijgen

Algemeen

EMMEN - Basisscholen kunnen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids.

Dat is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in totaal 2.250 pakketten beschikbaar, waarvan 400 voor Nederlandse basisscholen.

Steeds meer onderzoeken bevestigen de positieve invloed van natuur op de gezondheid. Spelen in en met een natuurlijke omgeving draagt bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer én fitter. Alleen is de afstand tussen mens en natuur nog nooit zo groot geweest als nu. Voor Bulbs4Kids is dit de reden om 2.250 gratis Bulbs4Kids-pakketten aan te bieden aan basisscholen in Nederland, Duitsland, Engeland, Canada, Frankrijk en Zweden, zodat kinderen samen met hun klasgenoten bloembollen kunnen ontdekken.

Met het Bulbs4Kids-bloembollenpakket maakt de klas kennis met bloembollen. Het pakket heeft alle ingrediënten om op een educatieve manier kinderen te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. In het pakket zitten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en een lesondersteuning voor de docent. Aan Bulbs4Kids is ook een leuke foto- en videowedstrijd verbonden. Dat maakt het planten van de bollen nóg spannender! De hoofdprijs is de Gouden Bloembol 2023. Meer informatie is te vinden op www.bulbs4kids.com.