De nieuwe ligboxenstal van melkveebedrijf Lübbers.
De nieuwe ligboxenstal van melkveebedrijf Lübbers.

Open huis bij melkveebedrijf Lübbers in Emmen

Algemeen

EMMEN - De familie Lübbers in Emmen houdt zaterdag 4 juni open huis op hun boerderij aan de Oosterveldsestraat 173. Tussen 10.00 en 16.00 uur kan iedereen uit de buurt kennis komen maken met het melkveebedrijf. 

In Emmen bouwde de familie op een voormalig akkerbouwbedrijf een nieuwe ligboxenstal. Daarin is plaats voor 140 stuks melkvee en 80 stuks jongvee. Het gaat om een zogenaamde Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV)-stal. Dit is een stal met een lagere milieubelasting, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de verduurzaming van de veehouderij. Zo heeft de stal een emissiearme vloer voor minder uitstoot. Ook zijn er twee melkrobots. Alle vernieuwingen en apparatuur zijn tijdens het open huis te zien. Er wordt uitleg gegeven. 

Tevens zijn er standjes van allerlei aanverwante dienstverlenende bedrijven uit de agrarische sector aanwezig. Er is voor het hele gezin van alles te zien. Jong en oud kunnen een leerzaam kijkje nemen in de stallen bij de koeien en de kalfjes en ontdekken wat ze eten. Daarnaast zijn er speciaal voor kinderen kleurplaten, informatieborden en een springkussen. De toegang is gratis. Wie dichtbij woont, wordt geadviseerd op de fiets te komen.