Afbeelding

Informatiebijeenkomst over zaken doen met de gemeente Emmen

Algemeen

EMMEN - Ondernemend Emmen en de gemeente Emmen organiseren donderdag 19 mei een middag over ‘De gemeente Emmen als klant’. De informatiebijeenkomst vindt plaats in het stadion van FC Emmen.

De gemeente Emmen wil bij aanbestedingen en het inkopen zoveel mogelijk zaken doen met lokale ondernemers. Ondernemend Emmen staat daar helemaal achter, maar ziet tegelijkertijd dat er kansen voor kleine en middelgrote bedrijven uit de regio onbenut blijven. 

,,Vaak komt dat door een gebrek aan kennis of een onjuist beeld bij ondernemers over het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente’’, aldus directeur Herman Idema van Ondernemend Emmen. De informatiebijeenkomst moet daar verandering in brengen.

Idema: ,,Zaken doen met de gemeente is echt eenvoudiger dan je denkt. En het gaat jaarlijks om heel veel geld wat er besteed wordt. Dat willen we samen met de gemeente zo lokaal mogelijk laten landen. En dan heb ik het zowel over het lokale MKB als over de vele ZZP-ers die onze gemeente kent.”

Tijdens de bijeenkomst in het stadion van FC Emmen worden de ondernemers niet alleen door specialisten van de gemeente bijgepraat, maar horen ze ook van collega-ondernemers wat werken met de gemeente Emmen in de praktijk betekent. 

De bijeenkomst wordt ’s middags om 15.00 uur geopend door FC Emmen-coach Dick Lukkien, die zal zorgen voor een ludiek startsein. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via de website van Ondernemend Emmen: www.ondernemendemmen.nl/bijeenkomsten.