Albertje en Ferdinand ter Veen samen met burgemeester Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).
Albertje en Ferdinand ter Veen samen met burgemeester Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).

Nieuw-Weerdingers al zestig jaar een paar

Algemeen

NIEUW-WEERDINGE - Albertje en Ferdinand ter Veen in Nieuw-Weerdinge hebben donderdag hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Namens de gemeente kwam burgemeester Eric van Oosterhout op bezoek om het diamanten paar te feliciteren.

Na hun trouwen in het gemeentehuis van Emmen ging het paar wonen aan de Vledders in Nieuw-Weerdinge. Inmiddels wonen de twee er in een knus appartement aan de Jan Jolingstraat. 

Na de eerste ontmoeting klikte het meteen tussen Albertje en Ferdinand. Na een verkering van drie jaar volgde het huwelijk. Ze kregen twee kinderen en die zorgden inmiddels weer voor vier kleinkinderen. Zondag werd de mijlpaal nog eens gevierd met een etentje in de plaatselijke Gasterij bij de brug waar toevallig ook een kleindochter werkt.

Albertje van der Laan (83) werd in Nieuw-Weerdinge geboren in een veenarbeidersgezin met nog zeven broers en twee zussen. Na de lagere school moest zij thuis moeder ondersteuning geven in de huishouding. Tijd voor hobby’s had Albertje toen niet en na het huwelijk kwam haar eigen huishouding op de eerste plaats. Wel zat ze af en toe samen met Ferdinand lekker langs de waterkant om een vishengeltje uit te gooien. 

Ferdinand (86) zag het eerste levenslicht in Barnflair in een gezin met nog vijf zussen en twee broers. Na de lagere school was het direct werken geblazen en dat deed hij als schipper op de binnenvaart. Op zijn 19e koos Ferdinand voor de bouw en werd hij stukadoor. Na enkele hartoperaties moest hij dit zware werk opgeven. Ferdinand ging niet bij de pakken neer zitten en vond bij het plaatselijke dierenpark werk als vrijwilliger. Dat heeft hij gedaan zolang hij dat lichamelijk kon opbrengen.