Afbeelding

Fietsknooppuntenkaart voor de hele Hondsrug

Algemeen

EMMEN - Er is een fietsknooppuntenkaart ontwikkeld voor het hele Hondsrug-gebied. Van Groningen tot Coevorden zijn de mooiste toeristische routes nu aaneengeschakeld. 

De enorme kaart toont niet alleen fietsknooppunten, maar omvat ook vijf thematische fietsroutes. Verder wordt op de achterkant toeristische informatie gegeven en een toelichting op de historie van het gebied. Het goed laten aansluiten van fietsroutes over de gemeente- of regiogrenzen is belangrijk uit het oogpunt van toerisme en recreatie. Fietsers hechten veel waarde aan een duidelijke en mooie route met onderweg voldoende afwisseling.

De kaart is ontwikkeld door de diverse toeristische organisaties in Drenthe. De coördinatie was in handen van gebiedsorganisatie De Hondsrug UNESCO Global Geopark. 

De productie van de kaart had nogal wat voeten in de aarde. ,,Dat viel nog niet mee”, vertelt Bea Venema, coördinator van Tourist Info Emmen. ,,De kaart is namelijk zó groot dat er geen bedrijf in Nederland te vinden was die de kaart zowel kon drukken als vouwen. Uiteindelijk moesten we naar Engeland uitwijken om de kaart te laten produceren.” 

Inmiddels zijn de kaarten verspreid en te koop bij alle Tourist Info Points op de Hondsrug.