Zwemmen in Emmen blijft op veel plaatsen mogelijk dankzij de knelpuntensubsidie.
Zwemmen in Emmen blijft op veel plaatsen mogelijk dankzij de knelpuntensubsidie.

Knelpuntensubsidie voor sportaccommodaties in Emmen

Algemeen

EMMEN - De gemeente Emmen gaat ook dit jaar zelfstandige zwembaden en sporthallen financieel steunen bij het uitvoeren van onderhoud. Het geld komt uit de knelpuntenpot.

Verschillende accommodaties in de gemeente zijn toe aan noodzakelijk onderhoud om open te kunnen blijven. Omdat de beheersstichtingen dit niet volledig zelf kunnen betalen, heeft de gemeente Emmen een knelpuntensubsidie in het leven geroepen. Daarmee kunnen de stichtingen hun accommodatie onderhouden en kunnen inwoners van de dorpen en wijken blijven bewegen in de sporthal of het zwembad in hun buurt. 

Elk jaar kunnen geprivatiseerde sporthallen en zwembaden een aanvraag doen om subsidie uit deze knelpuntenpot te ontvangen. Met dit geld kunnen zij (onvoorzien) noodzakelijk onderhoud laten uitvoeren. Dat varieert van het invoeren van een nieuw toegangssysteem met pasjes tot aan het vervangen van sporttoestellen. 

Na het onderhoud voldoen de sporthallen en zwembaden weer aan de eisen van deze tijd en kunnen zij een hele tijd vooruit én sport aan blijven bieden op ieder niveau, voor iedere inwoner. Dit bevordert de leefbaarheid in dorpen en wijken.

De extra financiële steun gaat naar de stichting openluchtzwembad Emmer-Compascuum, stichting openluchtzwembad Erica, stichting openluchtzwembad De Wiekslag, stichting openluchtzwembad De Wieke, stichting sporthal Meerdijk, stichting sporthal Erica en stichting sporthal Nieuw-Weerdinge.