Afbeelding

Nieuwbouw van 80 huurwoningen aan Valtherlaan Emmermeer

Algemeen

EMMEN - De gemeente Emmen en woningcorporatie Domesta hebben plannen voor de bouw van zo’n 80 sociale huurwoningen aan de Valtherlaan in Emmermeer. De betaalbare woningen komen aan de rand van het Valtherbos in een groene en landelijke omgeving. 

Domesta is eigenaar van een aantal percelen tussen de Valtherzandweg, Warmeerweg en de Valtherlaan. In dit gebied stonden eerder sociale huurwoningen van Lefier. Deze zijn lang geleden gesloopt. Domesta heeft de grond van Lefier gekocht en samen met de gemeente de mogelijkheden onderzocht voor de bouw van circa 80 sociale huurwoningen in dit gebied. Een aantal woningen zal worden gebruikt voor vrouwenopvang door Wender. Deze organisatie biedt vrouwen met hun kinderen onderdak als thuis wonen niet meer veilig is.

De plannen passen volgens wethouder Jisse Otter goed in het nieuwe coalitieakkoord van de gemeente. ,,Wij vinden het belangrijk dat er voor iedere portemonnee een passende woning is. Daarom zetten we onder andere in op het bouwen van nieuwe woningen.”

Bert Moormann, directeur van Domesta, vult aan: ,,In dit mooie gebied kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van sociale huurwoningen in Emmen. Met de komst van de woningen krijgt het openbaar gebied een kwaliteitsimpuls. Ook willen we het groene karakter van de plek zoveel mogelijk in stand houden.” 

Domesta wil het plan verder uitwerken in samenspraak met de buurt. De omwonenden zullen de komende tijd regelmatig geïnformeerd worden via bijeenkomsten. De verwachting is dat Domesta in 2025 kan beginnen met bouwen.