Afbeelding

Extra steun voor grote evenementen in Emmen

Algemeen

EMMEN - De gemeente Emmen trekt 100.000 euro uit voor extra steun aan grote publieksevenementen op het gebied van cultuur, kunst, sport en recreatie. Dat is nodig volgens de gemeente omdat de corona-schade in deze sector buitengewoon groot is.

De subsidies moeten nog dit jaar hun weg vinden naar de evenementenorganisaties. Tot december zij aanvragen indienen. Voorwaarde is wel dat het moet gaan om ‘beeldbepalende evenementen voor Emmen met minimaal 5000 bezoekers en bovenregionale uitstraling’. De maximale bijdrage is 10.000 euro per evenement. 

Evenementen met een bovenregionale uitstraling zijn van grote waarde voor Emmen. Inwoners en bezoekers kunnen genieten van deze evenementen die zorgen voor bijvoorbeeld creativiteit en talentontwikkeling en ook bijdragen aan de leefbaarheid, aantrekkelijkheid en het toerisme in de gemeente. Door de coronacrisis was dit de afgelopen jaren niet goed mogelijk. Dit had niet alleen gevolgen voor de evenementenorganisaties, maar ook voor toeleveranciers op het gebied van catering, podiumbouw en verhuur van licht en geluid. 

,,Grote evenementen horen bij Emmen en we willen ze heel graag in de gemeente houden”, zegt wethouder Guido Rink. ,,Door deze sector tijdelijk tegemoet te komen, helpen we ze deze moeilijke periode door en kunnen inwoners en bezoekers ook de komende jaren weer genieten van festivals, sport en andere evenementen.” 

Aanvragen kan per direct. Ze worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Als het budget verbruikt is, is de regeling ten einde.