ANWB Verkeerspleinen vergroten de verkeersveiligheid.
ANWB Verkeerspleinen vergroten de verkeersveiligheid.

Drie scholen in de race voor ANWB Verkeersplein

Algemeen

EMMEN - De Montessorischool en De Diedeldoorn in Emmen en basisschool Sint Theresia in Barger-Compascuum zijn in de race om een ANWB Verkeersplein te winnen.

De fietsvaardigheid van basisschoolleerlingen neemt af. Dit maakt hen extra kwetsbaar in het steeds drukker wordende verkeer. Daarom houdt de ANWB dit jaar opnieuw de verkiezing ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’. Op een verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen en praktijkervaring opdoen. In de provincie Drenthe doen acht basisscholen mee aan de verkiezing. Vanaf vandaag kan iedereen een stem uitbrengen via anwb.nl/verkeerspleinen.

Juist omdat basisschoolkinderen nog volop in ontwikkeling zijn kunnen zij verkeerssituaties vaak nog niet goed inschatten. Het voornaamste doel van een ANWB Verkeersplein is dat zij veilig kunnen oefenen met verschillende verkeerssituaties, zoals oversteken, scherpe bochten nemen met de fiets, inhalen van andere verkeersdeelnemers en het veilig oprijden van een rotonde. Daarnaast wil de ANWB met verkeerspleinen de kennis over de verkeersregels en het verkeersinzicht van kinderen vergroten.