Marieke Grooten, Eric Blaauwe en Johnnie Herbers zijn blij met de prijs.
Marieke Grooten, Eric Blaauwe en Johnnie Herbers zijn blij met de prijs.

Waarderingsprijs Emmen voor Folk an de Gruppe

Algemeen

EMMEN - Burgemeester Eric van Oosterhout heeft dinsdagavond de Waarderingsprijs 2022 van de gemeente Emmen uitgereikt aan de vrijwilligers van Folk an de Gruppe uit Nieuw-Schoonebeek.

Aan de prijs is een geldbedrag van 1.000 euro en een bos bloemen gekoppeld. De gemeente wil met de prijs inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk. ,,Het is mooi om te zien hoe betrokken de inwoners zijn. Hoe actief de vele vrijwilligers in onze gemeente zijn. In veel verschillende vormen. Zij maken hun wijk, buurt of dorp een stukje mooier. Ook dit jaar zijn verschillende initiatieven ingediend waarop ruim duizend keer is gestemd. Wij juichen dat van harte toe door de uitreiking van de Waarderingsprijs’’, aldus de burgemeester.

Folk aan de Gruppe is een muziekfestival met eten en drinken wat volledig wordt georganiseerd door vrijwilligers. Er wordt niet alleen folkmuziek gespeeld, maar er is ook aandacht voor lokaal talent. Men organiseert ook veel voor kinderen. Zij krijgen hierdoor veel mee van kunst en cultuur.