Afbeelding

Weer activiteiten voor Drentse jongeren in zomervakantie

Algemeen

EMMEN - Wegens groot succes komt er ook dit jaar een activiteitenprogramma voor en door Drentse jongeren in de zomervakantie. 

Om dit programma in te vullen heeft de provincie Drenthe, net als afgelopen twee jaar, een flitspeiling laten uitvoeren onder jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Uit het onderzoek blijkt dat ruim een derde vindt dat er onvoldoende te doen is voor Drentse jongeren in de zomer. De helft van de jongeren vindt dat er activiteiten georganiseerd moet worden. CMO STAMM zorgt samen met jongeren en de buurtsport-, cultuurcoaches en lokale partners van de Drentse gemeenten voor een activiteitenprogramma per gemeente.

Door corona zat het sociale leven de afgelopen twee jaar op slot. Iedereen werd hierdoor getroffen, maar met name voor jongeren was het een extra zware tijd. Jongeren kregen digitaal onderwijs, konden bijna niet sporten en samenkomen met vrienden werd afgeraden. Jongeren hebben volgens de online vragenlijst vooral behoefte aan ontmoeting, sport, ontspanning en muziek. In totaal deden 833 jongeren mee aan het onderzoek. Daarvan hebben 114 jongeren aangegeven betrokken te willen zijn bij de organisatie.

Organisaties en jongeren zijn van harte welkom om mee te doen. Aanmelden kan door contact op te nemen met Saskia Duursma via s.duursma@cmostamm.nl en/of Esther Rodenburg via e.rodenburg@cmostamm.nl. Bij hen is ook meer informatie te verkrijgen.