Een van de werken van Hendrik Elings
Een van de werken van Hendrik Elings

Hendrik Elings exposeert in Grote Kerk

Algemeen

EMMEN - In de Grote Kerk in Emmen is tot 6 juli een expositie te zien met werken van de Friese schilder Hendrik Elings. Bezoekers zijn op woensdag, donderdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur welkom.

Elings woont en werkt in een authentiek stelpboerderijtje midden op het Bildtse land. Dit bijzondere landschap, vlakbij de zeedijk, vormt de inspiratiebron en het onderwerp voor veel van zijn schilderijen. In de schuur van de boerderij heeft Elings zijn atelier gebouwd en tevens een ruimte gecreëerd om zijn werk permanent te kunnen tentoonstellen.

Elings is als schilder een product van de in het noorden van het land nog zo diep gewortelde traditionele, ambachtelijke en figuratieve schilderkunst. Met de nodige Friese nuchterheid neemt hij zijn omgeving op een geheel eigen wijze waar.

Naast de landschappen en dieren zijn het vooral portretten van mensen die hij schildert: kwetsbaar, weerloos en zichzelf. Vaak zijn het zijn ouders, vertrouwd, dichtbij, maar ook ver weg. Gezichten waarin geluk en verdriet van deze wereld zichtbaar en herkenbaar worden.