Het diamanten paar samen met burgemeester Eric van Oosterhout in de Weegbree, waar Henk door omstandigheden verblijft (foto Bennie Wolbers).
Het diamanten paar samen met burgemeester Eric van Oosterhout in de Weegbree, waar Henk door omstandigheden verblijft (foto Bennie Wolbers).

Hulde voor diamanten paar in Weiteveen

Algemeen

WEITEVEEN - Henk en Dinie Harms uit Weiteveen hebben woensdag hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Het diamanten paar kreeg onder anderen bezoek van burgemeester Eric van Oosterhout, die hen namens de gemeente kwam feliciteren. 

Henk Harms en Dinie Mulderij gaven elkaar 60 jaar geleden het ja-woord in het gemeentehuis van Schoonebeek na een verkeringstijd van ruim anderhalf jaar. Ze kenden elkaar al langer via de zus van Henk en de broer van Dinie die samen iets hadden.

Na het huwelijk trokken de twee in bij de ouders van Henk op de Dordseweg in Nieuw-Schoonebeek tegenover café Wilken. Na twee jaar vertrokken ze en kwamen ze uiteindelijk in Weiteveen terecht. Henk en Dinie kregen twee dochters, Grietje en Carin, die zorgden voor drie kleinkinderen, Danny, Ilona en Robin. Inmiddels zijn er ook vier achterkleinkinderen, drie jongens en een meisje.

Dinie (80) werd geboren in Zwartemeer als tweede in een gezin van zes kinderen. Haar vader was werkzaam op de Purit-fabriek in Klazienaveen. Na de lagere school ging ze werken op de Bendien in Emmen todat ze voor het leven van huisvrouw koos. Daarbij was breien een hele grote hobby. 

Henk Harms (79) zag het levenslicht in Nieuw-Schoonebeek als vijfde in de rij van maar liefst dertien kinderen. Zijn vader werkte in de wegenbouw bij De Roo in Emmen. Henk begon na de lagere school aanvankelijk op de Purit, maar kwam uiteindelijk bij Griendtsveen terecht. Daar werkte hij tot aan zijn pensioen ruim 45 jaar in het veld. Hij werd een grote liefhebber van vogels en vooral de duivensport. Verder waren er de wekelijkse kaartavonden met oud-collega’s. Samen met Dinie maakte hij ook jarenlang veel reizen.