Afbeelding

Cursus DigiD gebruiken bij Facet in Emmer-Compascuum

Algemeen

EMMER-COMPASCUUM - Cultuurorganisatie Facet start binnenkort in Emmer-Compascuum met de cursus ’Ik log zelf in met mijn DigiD’. De deelnemers leren hoe ze digitale (overheids)diensten kunnen gebruiken.

De overheid doet steeds meer via internet: aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, doorgeven van een verhuizing, informatie over de opbouw van AOW, gebruik van DigiD enzovoort. Veel mensen weten niet hoe dat moet of vinden het moeilijk. 

De cursus biedt hiervoor een oplossing. Er komen verschillende onderwerpen aan bod. Voorbeelden zijn een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken en vinden op websites van de overheid, een toeslag aanvragen, een afspraak maken via een website en het gebruik van de persoonlijke omgeving op Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid.

De cursus bestaat uit vier lessen en heeft een praktische opzet. De bijeenkomsten zijn op 10, 17, 24 en 31 mei, telkens van 19.00 tot 21.15 uur. De deelnemers gaan dus zelf aan de slag. Deelname is gratis voor inwoners van de gemeente Emmen en een lidmaatschap van Facet is niet verplicht. Opgave kan via de website van Facet. Het gebouw van Facet in Emmer-Compascuum is te vinden aan de Spoel 151D.