Afbeelding

Dodenherdenking Emmen als vanouds

Algemeen

EMMEN - De jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei in Emmen start om 19.00 uur met een herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk. Om 20.00 uur is de gebruikelijke plechtigheid bij het monument tegenover de kerk.

Herdacht worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en slachtoffers die zijn gevallen bij vredesoperaties sindsdien. De afgelopen twee jaren gebeurde dat op kleine schaal vanwege corona, maar nu staat niets een uitgebreide ceremonie in de weg. Het thema van deze herdenking is ‘Vrijheid in verbondenheid’, waarbij ook gedacht wordt aan verbondenheid met de inwoners van Oekraïne.

De dienst in de Grote Kerk is ook te volgen op www.kerkdienstgemist.nl. Tijdens de dienst wordt een toespraak gehouden door Sjaak van Hese. Muzikale medewerking wordt verleend door het Muziekensemble ZinQ. Merel van der Horst en Suz Geerdink declameren een gedicht namens de jongere Emmenaren.

Bij de plechtigheid bij het monument tegenover de kerk verleent Laus Deo muzikale medewerking terwijl Scouting Emmen het leggen van kransen en bloemen leidt.