Carina Vinke, Lubertus Leutscher en Marit Broekroelofs (foto Zenit).
Carina Vinke, Lubertus Leutscher en Marit Broekroelofs (foto Zenit).

Calma voert eerste opera uit in Erica en Emmen

Algemeen

EMMEN - Calma Producties komt in juni naar Erica en Emmen voor de uitvoering van ‘The Old Maid and the Thief’. Deze opera is de eerste productie van de nieuwe stichting die is opgericht op initiatief van Carina Vinke, Lubertus Leutscher en Marit Broekroelofs.

Deze ervaren professionals met Drentse wortels, willen de liefde voor de klassieke muziek laten groeien. Ze vormen samen het het artistieke team van Calma Producties. Eind 2021 werd de gelijknamige stichting opgericht. Het bestuur bestaat uit Alya Assen (voorzitter), Inus Haasken (secretaris) en Jacky Enzing (penningmeester). 

Vinke, Leutscher en Broekroelofs willen zowel bestaand als nieuw publiek in heel Drenthe bereiken. Mensen die normaal niet zo snel naar een opera of klassiek concert gaan, willen ze inspireren om de schoonheid van klassieke muziek te ontdekken. 

‘The Old Maid and the Thief’ is een humoristische opera uit 1939 van Gian Carlo Menotti. Een verteller, pianist en vier operazangers nemen het publiek mee in een verhaal vol geheimen over mensen en plaatsen in een wereld die zo schilderachtige, schattig en perfect leek. Maar niets is wat het lijkt. 

Meer informatie is te vinden op www.calmaproducties.nl.