Joop en Stien Jorna samen met Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers)
Joop en Stien Jorna samen met Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers)

Joop en Stien Jorna uit Emmen vieren diamanten mijlpaal

Algemeen

EMMEN - Joop en Stien Jorna uit Emmen hebben gisteren hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Het diamanten paar kreeg onder anderen bezoek van burgemeester Eric van Oosterhout die hen namens de gemeente feliciteerde.

Joop Jorna (87) en Stien Draaisma (84) ontmoetten elkaar 69 jaar geleden tijdens een dansavond in De Groene Weide in Leeuwarden. Ze gaven elkaar negen jaar later het ja-woord in het gemeentehuis van Leeuwarden. Het jonge paar ging wonen in Sneek, waar Joop werkte bij V&D als etaleur en Stien bij C&A. Via Groningen kwam het echtpaar in Emmen terecht aan de Laan van het Kinholt. Hier wonen ze inmiddels al 50 jaar met veel plezier.

Joop werd geboren in Leeuwarden in een gezin van een kapperszaak met nog een zus en drie broers. Vanaf de lagere school studeerde hij verder op de Avond Handelschool in Leeuwarden en werkte overdag bij V&D. Met de onderbreking van de dienstplicht bij de Huzaren Prins Alexander in Amersfoort, werkte hij tot aan zijn pensioen in verschillende functies bij V&D, sinds1981 in Emmen als teamleider en hoofdetaleur. Hij werkte in totaal 43 jaar bij V&D tot aan zijn pensioen.

Het paar was reislustig. Vakanties, met of zonder caravan, gingen naar Noorwegen, Zweden en andere Europese landen. Gevlogen werd er naar China, Marokko en Zuid-Afrika. Joop volgde zelfs nog lessen Zweeds. Verder waren en zijn cryptogrammen, schilderen en tekenen een passie.

Stien Draaisma werd geboren in Leeuwarden in een gezin van een gemeenteambtenaar. Ze volgde de lagere school, maar was wel al op 14-jarige leeftijd werkzaam bij C&A en daar bleef ze tot haar pensioen. Ook was ze heel actief met naaien van kleding voor de kinderen.

Ondanks wat lichamelijke klachten weet het echtpaar zich nog prima zelf te redden. De jubilarissen vierden de trouwdag samen met hun kinderen. Stien en Joop kregen een zoon en drie dochters die inmiddels ook al voor zes kleinkinderen hebben gezorgd. Ze hebben het afgelopen weekend een prachtig feest gevierd bij Thijs & Aafke in Klijndijk.