Nicole Stiekema van Facet, met Nijntje en de leden van looporkest The Crackerjacks. Foto: Iris Sijbom.
Nicole Stiekema van Facet, met Nijntje en de leden van looporkest The Crackerjacks. Foto: Iris Sijbom.

Feest rond opening Facet trekt 2.000 bezoekers

Algemeen

EMMEN - Het feest rond de opening van Facet, voorheen de Bibliotheek Emmen en De Kunstbeweging, heeft vorige week zaterdag ruim tweeduizend bezoekers getrokken.

,,Het was een mooie dag waar we onze vele facetten hebben laten zien’. Eén van de onderdelen van de feestelijke heropening was dat bezoekers hun ideeën en wensen voor de nieuwe organisatie konden noteren. Zowel volwassenen als kinderen hebben hier volop gebruik van gemaakt’’, vertelt directeur-bestuurder Nicole Stiekema.

Met Facet is er afscheid genomen van de naam Bibliotheek Emmen, maar niet van de functie bibliotheek. Het bibliotheekwerk, zoals de boeken uitleenservice, blijft onderdeel van Facet.

Nu de feestelijke heropening is gevierd in zowel Emmer-Compascuum, Emmen centrum als Klazienaveen ligt er nog een feestje in Nieuw-Amsterdam in het verschiet. Op zaterdag 23 april organiseert de Veurkamer, het multifunctioneel centrum waar onder andere Facet is gevestigd, een informatiemarkt waarbij onder meer onze nieuwe organisatie onder de aandacht wordt gebracht. 

De naam Facet staat symbool voor het veelzijdigheid en veelkleurigheid van de Emmense samenleving, haar inwoners en het brede aanbod van Facet. Facet biedt plezierige ontmoetingsplekken voor iedereen uit de gemeente Emmen. Iedereen is welkom. Bij Facet gaan plezier en ontwikkeling hand-in-hand. Dit is de plek waar inwoners zichzelf kunnen ontwikkelen, uitdagen of laten inspireren. 

Voor eigen plezier, talentontwikkeling of om de noodzakelijke vaardigheden te leren die de maatschappij van hen vraagt. Facet geeft met een divers aanbod aan cursussen, bijeenkomsten, activiteiten, persoonlijke hulp, ontmoeting, materialen, advies via taal, kunst en cultuur.