Miguel Araujo opende met een mooie kopbal de score voor FC Emmen(foto Bennie Wolbers).

FC Emmen dichtbij promotie

Algemeen

EMMEN - Met nog vier wedstrijden te gaan, lijkt de terugkeer van FC Emmen in de Eredivisie dichtbij. Vrijdagavond won de ploeg van trainer Dick Lukkien met 3-0 van Jong AZ.

Door de 4-1 nederlaag van Excelsior tegen Telstar is FC Emmen nog maar één overwinning verwijderd van een snelle terugkeer in de eredivisie. Volgende week is FC Dordrecht de tegenstander en bij winst in Dordrecht kan een dag later het eerste feestje worden gevierd in Emmen.

FC Emmen begon goed aan de thuiswedstrijd tegen Jong AZ, de nummer 12 van de Keuken Kampioen Divisie. Een vrije bal van Lorenzo Burnet werd met een boogje in de bovenhoek binnen gekopt door Miguel Araujo, die daarmee zijn vijfde treffer van het seizoen maakte.

Kort daarna had FC Emmen de wedstrijd al vroeg in het slot kunnen gooien, maar Reda Kharchouch zag zijn schot gekeerd door Sem Westerveld. Daarna volgde een periode dat FC Emmen even het initiatief aan Jong AZ moest laten, maar echt doelrijpe kansen kregen de Alkmaarders niet.

Ook de tweede helft speelde FC Emmen niet overtuigend maar nadat Ole Romeny na iets meer dan een uur spelen de 2-0 had gescoord, kon de weer bomvolle Oude Meerdijk een feestje vieren. Tien minuten voor tijd was het de ingevallen Lucas Bernadou die Rui Mendes op maat de diepte in stuurde. Mendes wist zijn zevende treffer in zeven opeenvolgende wedstrijden binnen te schieten: 3-0.