Afbeelding

Oertijdmarkt verkast van Borger naar Emmen

Algemeen

EMMEN - De Oertijdmarkt verhuist van Borger naar Emmen.

De 16e editie van het prehistorisch festijn wordt zondag 31 juli van 10.00 tot 17.00 uur gehouden op de wielerbaan bij stadion De Oude Meerdijk. De markt met allerlei activiteiten en kramen op het gebied van archeologie en geologie was jarenlang een begrip in Borger, waar het festijn elke zomer bij het Hunebedcentrum werd gehouden. In de afgelopen twee jaren was dat niet mogelijk door corona, maar dit jaar zou het wel weer kunnen, ware het niet dat het centrum dergelijke markten niet meer mag organiseren omdat het centrum tegenwoordig deel uitmaakt van het Hondsrug UNESCO Geopark.

Daarop droeg directeur Harrie Wolters van het Hunebedcentrum de organisatie van de Oertijdmarkt over aan een connectie: Stonehunter Eric van IJsseldijk uit Erm, die met groot enthousiasme en een uitgebreid netwerk aan de slag is gegaan met de organisatie.

Inmiddels heeft Van IJsseldijk zo’n 80 standhouders bereid gevonden mee te verhuizen naar Emmen. Ook heeft hij een boeiend entertainment-programma samengesteld voor jong en oud. Zo kunnen de bezoekers zelf een vuistbijl maken, stenen en mineralen laten determineren, stenen schilderen en munten zoeken met een metaaldetector. Ook gaan de legendarische tijdreizigers van Tempus terug naar de oertijd en wordt de markt muzikaal opgeluisterd. De standhouders geven informatie over archeologie, geologie, mineralen, fossielen, sieraden en aanverwante producten.