Burgemeester Eric van Oosterhout kwam op bezoek en las onder een gedicht voor. Foto: Heintje Wolbers.
Burgemeester Eric van Oosterhout kwam op bezoek en las onder een gedicht voor. Foto: Heintje Wolbers.

Thriantaschool in Emmen viert feest

Algemeen

EMMEN - De Thriantaschool in Emmen heeft vrijdag het 50-jarig jubileum gevierd. 

Al een half eeuw wordt er in Emmen onderwijs gegeven aan een prachtige doelgroep, zeer moeilijk lerende kinderen. Het begon in 1972 aan de Valtherzandweg in Emmen. De school had daar een zwembad en een prachtige plek nabij het Valtherbos. Vanaf 1997 trok de school in het schoolgebouw aan de Zuidlaarderbrink 4, vanaf 2007 vertrok de SO afdeling richting de school aan de Balingerbrink. Het VSO bleef aan de Zuidlaarderbrink gehuisvest, maar vertrekt aan het eind van dit schooljaar richting de Meerdijk. Daar wordt op dit moment hard gewerkt aan een prachtig nieuw schoolgebouw voor het VSO. De SO-afdeling krijgt in 2025 nieuwbouw. Waar is nu nog niet bekend.

De ontwikkelingen in het onderwijs aan deze doelgroep is kenmerkend. Waar eerder de zorg centraal stond, wordt er nu gekeken naar de mogelijkheden van de leerlingen. Het onderwijs staat hierdoor echt centraal. 

Maar vrijdag was het feest. Er waren voorstellingen op beide afdelingen, een optocht, een vossenjacht en de catering was uitstekend. Als kers op de taart kreeg men bezoek van burgemeester Eric van Oosterhout.