Micht Apau (2) en Jari Vlak (20) proberen hier de bal te controleren met twee Telstar spelers voor hun neus (foto Bennie Wolbers).

FC Emmen blijft op kampioenskoers

Algemeen

EMMEN – FC Emmen blijft op kampioenskoers. De ploeg van trainer Dick Lukkien won zondagmiddag met 2-1 van Telstar.

FC Emmen begon sterk aan de wedstrijd en kreeg meerdere mogelijkheden om de score te openen. Telstar-doelman Ronald Koeman wist met enkele goede reddingen een achterstand te voorkomen. In de 36e minuut was het wel raak voor de koploper. Een heerlijke pass van Veendorp bereikte uiteindelijk Rui Mendes en die scoorde de 1-0. Het was zijn vijfde treffer op rij in vijf wedstrijden.

Vlak voor rust sloeg Telstars via Glynor Plet nog toe met een kopdoelpunt uit een hoekschop. 1-1, maar na de hervatting wist  FC Emmen in de 49e minuut de voorsprong weer te herstellen. Het was Jari Vlak die na voorbereidend werk van Rui Mendes de bal langs doelman Ronald Koeman plaatste: 2-1. Telstar probeerde daarna nog wel om weer gelijk te komen, maar FC Emmen kwam daarna niet meer in de problemen.

De voorsprong had nog ruimer kunnen zijn, maar Rui Mendes en Jeroen Veldmate verzuimden om de 3-1 te scoren. Het bleef uiteindelijk 2-1. FC Emmen gaat nu aan de leiding met 70 punten uit 32 duels. FC Volendam staat op zes punten met een wedstrijd minder en Excelsior staat derde met acht punten achterstand. Komende vrijdag moet FC Emmen deze voorsprong verdedigen in een uitwedstrijd tegen de Graafschap.

Reda Karchouch(14) kopt hoog opspringend de bal richting doel maar trof geen doel. (foto Bennie Wolbers)
Telstar-doelman Ronald Koeman stort zich met gevaar voor eigen leven voor de voeten van Ole Romeny. (foto Bennie Wolbers)