De Syrische Vrouwengroep is dolblij met de prijs.
De Syrische Vrouwengroep is dolblij met de prijs.

Syrische Vrouwengroep Emmen wint een prijs

Algemeen

EMMEN - De Syrische Vrouwengroep Emmen heeft  de prijs Ambassade van de Verdraagzaamheid gewonnen. 

De prijs, die voor het tiende achtereen volgende jaar werd uitgereikt, is een initiatief van de Stichting Eén Land Eén Samenleving. Deze stichting houdt zich bezig met culturele diversiteit en verdraagzaamheid in de samenleving.

De Stichting Syrische Vrouwen groep Emmen is in 2017 opgericht door Nour Saadi, arts uit Aleppo. De vrouwengroep wil effectief integreren in de Nederlandse samenleving.  Daarom zoekt de groep  actief contact en verbinding met Emmenaren. Inmiddels is het een open groep, waar ook vrouwen uit Irak, Jemen, Egypte en Nederland aan deelnemen. Ook wordt er nauw samengewerkt met vrouwen uit Eritrea. 

De Syrische Vrouwengroep organiseert laagdrempelige activiteiten rond thema’s als  gezondheid, geweld tegen vrouwen, vrijheid, gezonde voeding enz. Hierbij zoekt de groep samenwerking met zoveel mogelijk andere organisaties in Emmen. Vanuit de Syrische cultuur is samen eten belangrijk omdat ’eten verbindt’. De groep brengt door  ‘samen eten, muziek maken en dansen’ mensen laagdrempelig met elkaar in contact als opstap naar samen werken en samen leven. Succesvol waren de Cook & Connect bijeenkomsten  waar per keer 40 tot 80 mensen aan meededen.

Nour Saadi is heel blij met de prijs, nIet alleen vanwege de eer, maar ook om de gewonnen 1000 euro. Hiermee worden in Emmen nieuwe activiteiten georganiseerd.