Raymond Ripassa is de initiatiefnemer van het concert in het theater in Emmen.
Raymond Ripassa is de initiatiefnemer van het concert in het theater in Emmen.

Herdenkingsconcert in ATLAS Theater met luchtmachtorkest

Algemeen

EMMEN - Het Orkest Koninklijke Luchtmacht komt zaterdag 26 maart naar het ATLAS Theater in Emmen voor het Noordelijk Herdenkingsconcert. 

Van het concert worden opnames gemaakt voor het het tv-programma Het Noordelijk Herdenkingsconcert. Deze muzikale documentaire wordt op 4 mei uitgezonden op de noordelijke regionale televisiezenders. Centraal staan de geallieerde vliegers die boven Noord-Nederland uit de lucht zijn geschoten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook komen de ontwikkelingen sinds 1940 in zowel de gemeente Emmen als bij de Koninklijke Luchtmacht aan de orde.
Het Orkest Koninklijke Luchtmacht speelt tijdens het concert samen met Alessandra Sordo-Sànchez, Jilles, Irene Aalvink, Lunedì, Iris Kroes, Justin Ripassa en Raynaud Ritsma. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Emmen. Het Orkest Koninklijke luchtmacht wordt aangeboden door Vliegbasis Leeuwarden. Tijdens het concert wordt ook stil gestaan bij de bevolking van Oekraïne. Een aantal studenten uit dit land zal bij het concert aanwezig zijn. Meer informatie is te vinden op www.atlastheater.nl