André Aleman (foto UMCG).
André Aleman (foto UMCG).

Kenniscafé in Emmen over ‘Je brein de baas’

Algemeen

EMMEN - Kenniscafé Emmen organiseert op 9 maart een bijeenkomst met André Aleman. De neuropsychiater spreekt over ‘Je brein de baas’. Hij zal uitleggen hoe het menselijk bewustzijn in staat is gedrag te sturen. 

Aleman (Leiden, 1975) is als hoogleraar Cognitieve Neuropsychiatrie verbonden aan de afdeling Neurowetenschappen van het UMCG en de afdeling Psychologie van de RUG in Groningen. Hij doet onderzoek naar onderwerpen als zelfmoord, veroudering, schizofrenie en depressie en wordt gezien als vooraanstaand wetenschapper. 

André Aleman vindt dat de rol van het onbewuste overschat wordt en betoogt dat je door bewust denken je leven kunt veranderen. Bewust denken kan bijvoorbeeld helpen een ongezonde gewoonte te doorbreken. Tijdens het kenniscafé zal Aleman aan de hand van zijn nieuwste onderzoeken en inzichten hier uitleg over geven. Heeft de mens een vrije wil of zijn sommige dingen voorbestemd? Dit is een van de filosofische vragen die aan bod komt.

Het café vindt plaats in het gebouw van Stenden Hogeschool aan de Van Schaikweg in Emmen. Er zijn geen coronabeperkingen van kracht. De aanvang is 19.30 uur. De toegang kost 8 euro. Aanmelden kan via www.kenniscafe-emmen.nl.