Terra Emmen hoopt veel bezoekers te mogen verwelkomen.
Terra Emmen hoopt veel bezoekers te mogen verwelkomen.

Terra Emmen organiseert een politieke markt

Algemeen

EMMEN - Terra Emmen MBO organiseert maandag 28 februari van 10.00 tot 14.00 uur een politieke markt bij het schoolgebouw aan de Huizingsbrinkweg.

Alle partijen die 16 maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen sturen een afvaardiging naar het evenement. Een belangrijk onderdeel van de opleidingen binnen Terra MBO zijn de zogenaamde algemeen vormende vakken, waaronder burgerschap. Dit vak daagt studenten uit om de maatschappij en hun plek erin te bestuderen en identificeren. Politiek is daarin een belangrijk onderdeel: waar sta ik voor en bij welke partij sluit dat aan?

Nelly van Rijn, docent burgerschap bij Terra Emmen MBO: ,,Ik vind het belangrijk dat studenten op een laagdrempelige manier in aanraking komen met politiek, om zich te kunnen verbeteren in het onderbouwen en beargumenteren van hun meningen. Het is voor politieke partijen tevens een mooie kans om niet- of twijfel-stemmers de voordelen van stemmen bij te brengen, maar ook om te horen wat er leeft onder jongeren op het gebied van politieke items.”

Om die reden organiseert Terra Emmen MBO een politieke markt. Niet alleen voor haar studenten maar ook voor de leerlingen van het vmbo, die bij de volgende verkiezingen mogen stemmen. Daarnaast hebben de mbo-studenten een flyer ontwikkeld die is uitgedeeld aan buurtbewoners, om ook hen uit te nodigen en zo iets terug te geven voor de grote betrokkenheid bij de school. Voor omwonenden is deze markt een perfecte gelegenheid om kennis te maken met partijen binnen de gemeente en met hen in gesprek te gaan over thema’s die Emmenaren aan het hart gaan.