Het subsidiegeld kan onder meer gebruikt worden om apps te ontwikkelen.
Het subsidiegeld kan onder meer gebruikt worden om apps te ontwikkelen.

Subsidie provincie voor Drentse mkb-ondernemers

Algemeen

EMMEN - Het college van Gedeputeerde Staten stelt Provinciale Staten voor om 600.000 euro beschikbaar te stellen voor de subsidieregeling Digitaliseringsvoucher Drenthe. 

Hiermee worden Drentse mkb-ondernemers actief ondersteund bij de aanschaf en implementatie van digitaliseringstoepassingen. Het doel is om mkb-ondernemers meer gebruik te laten maken van de kansen van digitalisering, om zo hun businessmodel en daarmee de Drentse economie te versterken en toekomstbestendiger te maken. Met de digitaliseringsregeling zet de provincie de ondersteuning van de Drentse ondernemers onverminderd voort. 

De Digitaliseringsvoucher Drenthe is een aanvulling op de bestaande MKB Voucher Drenthe waarmee advies kan worden ingewonnen. ,,We zagen dat er naast de inhuur van kennis meer nodig is om het Drentse mkb te helpen met digitaliseren, namelijk op het gebied van aanschaf en implementatie. De Digitaliseringsvoucher Drenthe is laagdrempelig en helpt het mkb bij het behouden en vergoten van hun omzet of winst door digitalisering, het verbeteren van hun digitale bereik en/of het verbeteren van hun digitale veiligheid”, aldus gedeputeerde Henk Brink.  

De Digitaliseringsvoucher Drenthe is er voor de aanschaf van nieuwe producten, processen en diensten voor digitalisering en ter ondersteuning van nieuwe verdienmodellen. Ook kan het worden ingezet voor het verbeteren van bestaande producten, diensten of processen door toepassing van digitalisering. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld het digitaliseren van voorraadmanagement, een online boekingssysteem, een digitale veiligheidsscan, het ontwikkelen van apps en software en het toepassen van modulair ontwerp.