Een van de werken van Astrid Brinkman.
Een van de werken van Astrid Brinkman.

Expositie Brinkman en Banda langer te zien

Algemeen

EMMER-COMPASCUUM - De expositie met werk van Astrid Brinkman uit Emmen en Willie Banda uit Ter Apel in Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum is verlengd.

De expositie werd op 18 december geopend, maar de dag erna kwam de lockdown. Nu is de galerie weer open en de expositie te zien tot 6 maart. Van Brinkman zijn abstracte schilderijen te zien en Banda toont bloemenschilderijen in encaustic-techniek.

Astrid Brinkman: ,,We hebben de kunst nu nodig, voor reflectie, inzicht, bewustzijn en vooral inspiratie.” In deze expositie laat zij twaalf van haar abstracte schilderijen zien. Warm kleurgebruik, reliëf en gelaagdheid zijn kenmerkend in haar schilderijen.

Tegelijkertijd exposeert Willie Banda bijna dertig van haar werkstukken. Zij houdt veel van bloemen en heeft zich dan ook helemaal toegelegd op het schilderen van bloemen. Hierbij maakt ze gebruik van warme was. 

Beeldbrengers biedt een plek voor iedereen die geïnteresseerd is in beeldende kunst. Elke acht weken wordt er een nieuwe expositie ingericht van makers uit de regio. Beeldbrengers wil met haar activiteiten mensen stimuleren om te genieten van kunst en om zelf ook creatief bezig te zijn. Hiervoor is ook een aanbod aan doe-boeken, knutselpakketten en tekenmaterialen aanwezig.

De galerie aan het Oosterdiep Westzijde 7a in Emmer-Compascuum is elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur geopend.