Het azc in Emmen.
Het azc in Emmen.

Azc Emmen krijgt honderd extra plekken voor opvang gezinnen

Algemeen

EMMEN - De gezinslocatie voor asielzoekers aan de Wilhelmsweg in Emmen krijgt honderd extra plekken. De uitbreiding moet begin april gerealiseerd zijn.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen heeft hiervoor groen licht gegeven aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Het COA kampt al maanden met een groot tekort aan opvangplekken als gevolg van een hogere instroom van asielzoekers en moeizame doorstroom van statushouders richting reguliere woonruimte, Men heeft daarom onlangs een formeel verzoek ingediend bij gemeente Emmen voor uitbreiding van de opvangcapaciteit op de gezinslocatie  aan de Wilhelmsweg. 

Units bijgeplaatst

De huidige faciliteiten op de locatie bieden niet voldoende ruimte voor de extra opvangplekken. Daarom worden er units bijgeplaatst. De bedoeling is dat de extra capaciteit binnen de grenzen van het huidige COA-terrein wordt gerealiseerd. De verwachting is dat het COA hiervoor op korte termijn een vergunningsaanvraag indient bij de gemeente Emmen.  De gemeente zal deze vergunning graag verlenen.

De gemeente Emmen verleent daarnaast medewerking aan het verzoek van het COA om op de locatie naast uitgeprocedeerde gezinnen, ook gezinnen te mogen opvangen die in afwachting zijn van behandeling van hun asielaanvraag of wachten op een woning.

De afgelopen maanden werden er tijdelijk asielzoekers opgevangen in het voormalige Fletcher Hotel in Emmen. Deze tijdelijke noodopvang is inmiddels beëindigd.