Mayon Middeljans (midden) is winnaar van de cultuurprijs van de gemeente Emmen (foto Gemeente Emmen).
Mayon Middeljans (midden) is winnaar van de cultuurprijs van de gemeente Emmen (foto Gemeente Emmen).

Mayon Middeljans winnaar cultuurprijs en Annemiek Drenth Emmenaar van het jaar

Algemeen

EMMEN - Mayon Middeljans heeft de cultuurprijs van de gemeente Emmen gewonnen. Annemiek Drenth is uitgeroepen tot Emmenaar van het jaar. Dat is vrijdag bekend gemaakt in de Nieuwjaarsfilm van de gemeente.

Door de coronamaatregelen was het vertrouwde nieuwjaarsfeest in het Atlas Theater ook dit jaar niet mogelijk. Om het nieuwe jaar met een frisse en positieve boodschap te starten, lanceerde de gemeente Emmen een unieke Nieuwjaarsfilm. Tegen de achtergrond van beelden uit de gemeente bracht burgemeester Eric van Oosterhout de nieuwjaarsboodschap. Het Noordpool Orkest trad op, onder leiding van Reinout Douma, samen met zangeres Carina Vinke. 

Mayon Middeljans (Emmen, 1990) is de winnaar van de Aanmoedigings Cultuurprijs 2021. Zij is freelance illustrator. Ze richt zich vooral op het illustreren van kinderboeken. Daarnaast maakt ze aquarelprenten, portretten en schilderijen. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur en uit magische verhalen, zoals sprookjes. Naast Mayon Middeljans waren muzikant Rowdy Prins en dichter-schrijfster Eva Broekmann voor de Aanmoedigings Cultuurprijs 2021 genomineerd. 

Annemiek Drenth uit Emmen werd uitgeroepen tot Emmenaar van het Jaar 2021. De Emmense is al enige jaren actief als zangeres. Met een eigen Drents repertoire - aangevuld met Engels- en Nederlandstalige liedjes - zingt ze op diverse gelegenheden, zoals huwelijksceremonies, uitvaarten, feestelijke openingen, presentaties en verjaardagsfeestjes. Daarnaast is ze ambassadeur voor de streektaal in de gemeente Emmen. Namens het Huus van de Taol organiseert zij samen met andere vrijwilligers streektaalactiviteiten. 

De Nieuwjaarsfilm is te zien via www.emmen.nl/2022.

Annemiek Drenth is uitgeroepen tot Emmenaar van het jaar (foto Gemeente Emmen).