Bij alle hoogbouw in de gemeente Emmen komen GFE-zuilen.
Bij alle hoogbouw in de gemeente Emmen komen GFE-zuilen.

Bewoners hoogbouw in Emmen mogen gratis afval storten

Algemeen

EMMEN - Bewoners van flats, appartementen en bovenwoningen in de gemeente Emmen mogen dit jaar tien afvalzakken gratis storten in de ondergrondse container bij hun wooncomplex. 

De maatregel is bedoeld als compensatie voor het feit dat de bewoners hun groente-, fruit- en etensrestenafval (GFE) op dit moment nog niet apart kunnen inleveren. Door de gedwongen afvoer via de container voor grijs afval, zouden ze op kosten worden gejaagd. En dat terwijl het aanbieden van GFE-afval in principe gratis is.

Bij alle hoogbouw in Emmen worden de komende tijd groene ondergrondse containers geplaatst, de zogenoemde GFE-zuilen. Hierin kunnen bewoners straks gratis hun GFE-afval deponeren. Wethouder René van der Weide: ,,De eerste GFE-zuilen worden in maart geplaatst en op 1 juli moeten alle containers er zijn. Aangezien bewoners van hoogbouw in de tussentijd hun GFE-afval niet kunnen scheiden, willen wij ze op deze manier tegemoet komen.”

In totaal worden er de komende maanden in de gemeente 260 GFE-zuilen geplaatst. Deze komen zoveel mogelijk naast de ondergrondse containers die er al staan. Zodra de zuilen zijn geplaatst, ontvangen de bewoners van hoogbouw ook een gratis bio-box met een rolletje biozakjes.