Afbeelding

PvdA Emmen zet verkiezingsprogramma op Spotify en Youtube

Algemeen

EMMEN – De PvdA in Emmen heeft z’n verkiezingsprogramma op Spotify en Youtube gezet. Daardoor kan nu iedereen kennis nemen van de standpunten, ook mensen die een visuele beperking of moeite met lezen hebben.

Het verkiezingsprogramma draagt de titel ‘Samen werken aan de toekomst’. In het programma is een duidelijk verband gelegd met de door de Verenigde Naties vastgestelde Duurzame Ontwikkelings Doelen (Sustainable Development Goals). Bij die doelen zijn inclusie en kansengelijkheid een belangrijke rode draad.

Lijsttrekker Anita Louwes heeft het programma ingesproken: ,,We hadden al langer de wens om ons programma toegankelijk te maken voor mensen die het, door welke oorzaak dan ook, niet kunnen lezen. Ik ben blij dat we dit nu hebben kunnen doen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen op zijn of haar manier kennis kan nemen van onze standpunten. Als je het over inclusie en toegankelijkheid hebt, moet je ook het voorbeeld geven.”

Het programma is als podcast op Spotify en Youtube te vinden via de kanalen ‘pvda emmen’. Anita Louwes sluit af met een tip. ,,Ik zie steeds meer mensen tegenwoordig een wandeling maken. Ook tijdens dat ommetje is het programma natuurlijk prima te beluisteren.”