Afbeelding

Inschrijving Drèents Liedtiesfestival geopend

Algemeen

EMMEN - De inschrijving voor het ‘Drèents Liedtiesfestival 2022’ is geopend. Het streektaal songfestival krijgt op zaterdag 2 juli z’n ontknoping in het Atlas Theater in Emmen.

Het is de tiende keer dat het liedjesfestival georganiseerd wordt. Verantwoordelijk hiervoor is de stichting REUR, die daarmee het ontstaan van nieuwe Drentstalige kwaliteitsmuziek wil stimuleren. 

Alle muzikanten, tekstschrijvers en componisten kunnen liedjes insturen, als ze maar in het Drents zijn. De inzendingen worden beoordeeld door een commissie bestaande uit muziek- en tekstprofessionals. Zij selecteren de tien beste liedjes voor de finale op 2 juli. Begin juni worden de finalisten bekend gemaakt. 

De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door het publiek en een vakjury. Iedereen kan via sms op z’n favoriete liedje stemmen. Daarnaast beoordeeld ook een vakjury de finalisten. Beide uitslagen samen bepalen wie uiteindelijk winnaar wordt van  het Drèents Liedtiesfestival. De vorige winnaar van het festival - in 2019 - was Leon Moorman uit Barger-Compascuum met het nummer ‘Knooin’.

De winnaar wordt als vertegenwoordiger van het Nedersaksisch afgevaardigd naar het Europees Songfestival voor Minderheidstalen op het SUNS Europe festival 2022. 

Inzendingen voor het Drèents Liedtiesfestival 2022 kunnen tot en met 1 mei worden ingestuurd via website van Stichting REUR (stichtingreur.nl).